Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Roman V.
|
Zaslal: 7.1.2012 23:31 so Předmět: |
|
|
Jak je u tohoto autora obvyklé, model DSS - DOROB SI SÁM. Je to škoda, ale už jsme si zvykli.
Po "Spartakovi" přes "tisícovku", "trambusa", "dvanástset trojku"až po "erenu" pořád stejná písnička. Na každém modelu vždy něco nedodělané a hotová beta i s chybama prezentovaná jako nový přepracovaný model. _________________ Správný tank je řádně zaneřáděný. Nikdy není jako dětská p.delka... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jarek
|
Zaslal: 8.1.2012 1:25 ne Předmět: Praga RN |
|
|
To nevím.. Já se jen pozastavil nad tím,že nikde nejsou fotky upravený kabiny a nejspíš to bude tím,že byla upravena za pochodu a nikdo ji nestavěl.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kaktusák

|
Zaslal: 8.1.2012 17:33 ne Předmět: Re: Praga RN |
|
|
Jarku pleteš se nová verze kabiny , prošla betou a ve vystřihovánce je nová upravená " zbetovaná " kabina. Fotky nejsou k dispozici , protože beta model utrpěl neopravitelné škody . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jarek
|
Zaslal: 8.1.2012 18:01 ne Předmět: Praga RN |
|
|
Pokud se pletu , tak jsem jedině rád .... Ale bylo by dobé kdyby byl někde ke zhlédnutí náhled dílů a jěště lepší by bylo kdyby byl náhled dílů staré a nové kabiny.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bedatruhlar

|
Zaslal: 8.1.2012 18:14 ne Předmět: |
|
|
Jak píše Zbyńa u téměř hotové bety došlo k nenapravitelné nehodě,v současné době probíhá druhá stavba a fotky modelu budou na novém foru hned jak se mě to podaří dodělat ,mohu poskynout fotky nástaveb,které přežily díky tomu že nebylypřilepeny k rámu, a náhledy modelu pokud bude zájem.
PS Jarku chtěl bych se dožít toho až bude vydán model který bude splńovat tvé představy.Patlu zdar Beda _________________ před dokončením: kostel v Kochlovicich
příprava : WR 360 Modelik
rozděláno:SM42-999 GPM
odloženo:SA-6 KUB ANGRAF
hotovo : e 514 a mnoho dalších
-------------------------------------------------------
"Bijte je pražákéééé, hanba Sparta!" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jarek
|
Zaslal: 8.1.2012 22:05 ne Předmět: Praga RN |
|
|
A proč by neměl splńovat mé představy??? Já se jen od počátku pozastavil nad tím, že se psalo o upravené kabině a nikde nebyly žádné fotky. Nic víc nic míň.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knox Moderátor

|
Zaslal: 8.1.2012 23:01 ne Předmět: |
|
|
A proč by měl? _________________ Mám praguelsův syndrom
Protože: Dobře slepený model, chce svůj čas....
...A jsem proti všemu, co je proti něčemu..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bedatruhlar

|
Zaslal: 15.1.2012 12:53 ne Předmět: |
|
|
 _________________ před dokončením: kostel v Kochlovicich
příprava : WR 360 Modelik
rozděláno:SM42-999 GPM
odloženo:SA-6 KUB ANGRAF
hotovo : e 514 a mnoho dalších
-------------------------------------------------------
"Bijte je pražákéééé, hanba Sparta!" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vítek

|
Zaslal: 15.1.2012 13:38 ne Předmět: |
|
|
Včera jsem měl možnost sledovat takříkajíc online v přímém přenosu stavbu kabiny. Můžu říci, že za každou fotkou se skrývá jak spousta nepublikovatelných slov , tak poctivé modelařiny.
Čistostavba s parádním výsledkem tvarově náročného modelu, který podle mého názoru respektuje předlohu.
Potenciálním rejpalům a znalcům bych před zahájením kritiky napřed doporučil jak seznámit se s předlohou, tak posoudit, jak se s "podobným" autem - Opel Blitz vyrovnali u GPM (sanitní verze) nebo u Schreiber Bogen (civilní verze). Případně vyzkoušet si natvarovat třeba blatník "ereny". |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman V.
|
Zaslal: 15.1.2012 14:12 ne Předmět: |
|
|
Vítku, tímto se řadím mezi rejpaly, ale když je to beta, tak by se mohlo přihlédnout na výtky budoucích stavitelů a model tím více přiblížit skutečnosti.
To co tady Béda ted ukázal, tak je ale pořád to stejné jako na první betě. Na okna se ani nešáhlo a jsou pořád stejná. To že je to tvarově velice složitý model víme, ale proč se nás tady pořád snažíte přesvědčit, že se na výtky modelářu dá a že se zapracují do výsledného modelu.
Jak už se to tady jednou psalo, modely jsou hezké, předlohy vynikající, ale celkový výsledek o hodně sráží tyto drobnosti. A to není u tohoto konstruktéra poprvé. _________________ Správný tank je řádně zaneřáděný. Nikdy není jako dětská p.delka... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bambulo

Založen: 7.2.2006 Příspěvky: 131 Bydliště: Nitra , Slovensko
|
Zaslal: 15.1.2012 14:36 ne Předmět: |
|
|
... mne to celne sklo pride vacsie ako v tej prvej verzii a jeho stlpiky su evidentne o polovicu uzsie , ako na fotkach na predchadzajucej strane
Blax , tusim starnes
... vyjadrujem sa iba k tym stlpikom , ostatne som este nevidel , ale ne dalsi tyzden to budem mat doma , tak to popozeram , ze ako je to realne
... a Romco ... dychaj , dychaj
... inak ked pozeram na tie tvary , tak to sa pripadny stavitel ma na co tesit , tolko oblin pohromade ... som zvedavy , kto to prvy zlepi _________________ normálne je vlastniť ORIGINÁL |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vítek

|
Zaslal: 15.1.2012 14:41 ne Předmět: |
|
|
Romane, pokud přímo porovnám staré fotky a tyto nové, tak tam posun je. Jestli jsem se dobře díval na předlohu, tak auto mělo kabinu s širšími a užšími sloupky. Tady je fotka předlohy, která má k modelu nejblíž.
A pokud se shodneme na tom, že se jedná o náročnou předlohu, tak je potřeba zohlednit dvě věci. Nakolik by to bylo slepitelné při ještě užším sloupku. Asi ano, alre kolika lidmi. A jak vyřešit ono rohové vyboulení střechy, zase tak, aby bylo slepitelné.
A tady je to srovnání jak si "poradili" jinde.
http://www.papergallery.cz/albums/userpics/10098/normal_hotovo02.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/9067/img3667zp8.jpg |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman V.
|
Zaslal: 15.1.2012 16:18 ne Předmět: |
|
|
No, každopádně s tím už nikdo nic neudělá. Model už je vytisknutý.
Koukal jsem na ty fotky, měl jsem je vedle sebe, ale nevím, podle mě to má Béda jenom líp naohýbaný než byl ten první model.
Jinak Robo, šašku z východu , počkej v Brně, tě s Tomysem naučíme česky....a jak to tak počítám, taky nám stárneš
Vítku, vím, že je potřeba udělat ústupky dané technologií, materiálem,atd., ale ten Opel je z roku 1999. _________________ Správný tank je řádně zaneřáděný. Nikdy není jako dětská p.delka... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bambulo

|
Zaslal: 15.1.2012 18:11 ne Předmět: |
|
|
beriem Ta za slovo , pokial ma budete ucit Cestinu v Madarskej restauracii a ja Ti pri tom vycistim okuliare
... ale k modelu ... myslim , ze tie stlpiky upravili ale tiez si mylsim , ze to mohlo byt este o trosku viac , kazdopadne ako spominal Vitek , uz by to mohlo negativne ovplyvnit zlepitelnost
... aj tak si myslim , ze je to spracovane dobre , vzhladom na tvarovu narocnos predlohy _________________ normálne je vlastniť ORIGINÁL |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bambulo

|
Zaslal: 19.2.2012 15:32 ne Předmět: |
|
|
dovolim si citovat Tea z diskusie o inom modeli - je to nazor aplikovateln yaj v tomto pripade a verim , ze sa Teo nebude hnevat
Zdeněk-TEO napsal: |
Kolegáčkové...už nemá cenu někde štrachat za účelem dalším podkladů. Model je již v tiskárně a bude takový jak se to podařilo dát na poslední chvíli dohromady. Kdo bude chtít, tak si jistě model doupraví podle svého gusta. |
_________________ normálne je vlastniť ORIGINÁL |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|