Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
bernie Administrátor

Založen: 7.2.2006 Příspěvky: 1521 Bydliště: Viničné Šumice - Brno Venkov
|
Zaslal: 16.10.2006 6:59 po Předmět: Sd.Kfz. 166 Brummbaer / GPM / 1:25 - HOTOVO |
|
|
Krátký úvod do tematiky http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=804
Po delší době jsem se rozhodl šmiknout do něčeho čistě: bez barvení, kříd, kávy, trávy, limonády.....
....a volba padla na "bručouna" /aneb tank s připrclým kanonem /
Příď vany je výživné téma:
vnější strana je celkem v pohodě
ale uvnitř Uvnitř si to bude muset každý protrpět sám
Motor je celkem v pohodě, ale běhouny kulatých dílů, které se podlepují - nevychází - lépe lepit natupo bez podlepu, nebo šikovně orientovat díry tak, že chyba nebude vidět.
Je to taková příjemná oddychovka s důrazem na retuš /napojení patiny, světlejší odstíny v nasvícených plochách..../ a procvičení lepení stáčených dílů bez spodní chlopně /natupo hrana - hrana/ _________________

Naposledy upravil bernie dne 22.6.2007 15:00 pá, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

|
Zaslal: 23.10.2006 6:40 po Předmět: |
|
|
|
 |
Ferry
Založen: 8.2.2006 Příspěvky: 25 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: 23.10.2006 9:07 po Předmět: |
|
|
Hoj! Ty pantíky máš parádně zpracované. Dělal jsem je u Kingtigera asi 4x než se trochu povedly.
Pásy od "přítele Lasera" vypadají luxusně. Do toho se asi vyplatí zainvestovat.
Stavět tenhle model jinak než jako krabičkovou stavbu by mě přišlo trošku jako svatokrádež.
No, jak tě už znám, tak bys nás stejně dokázal překvapit.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Č.

|
Zaslal: 23.10.2006 11:35 po Předmět: |
|
|
Tedy Bernie, ty pásy vypadají naprosto luxusně! Taky nepochybuju o tom, že se s nimi pracuje podstatně lépe, než s těmi vystřihovánkovými. Chtěl jsem se tě zeptat, jakým způsobem jsou spojené jednotlivé články, jestli je to lepené na tupo nebo je to klasicky spojené špendlíkem. Do těch pásů musím jít, protože se mi doma už rok povaluje rozestavěný Stug IV od Modeliku, kde jsem se zaseknul právě před podvozkem a pásy a jsou i další vystřihovánky do kterých bych se rád pustil, ale ty pásy...
Jenom na ukázku. Ač Stug IV využívá stejného podvozku jako Bernieho Brundibár, rozdíl mezi Modelikem a GPM je poměrně značný. A samozřejmě také značný rozdíl v čistotě Bernieho práce a tou mojí splácaninou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

|
Zaslal: 23.10.2006 11:54 po Předmět: |
|
|
Jirka Č. napsal: |
Chtěl jsem se tě zeptat, jakým způsobem jsou spojené jednotlivé články, jestli je to lepené na tupo nebo je to klasicky spojené špendlíkem
|
Články se mohou celkem pohodlně lepit na kapičky lepidla nanášené na vnitřní strany drapáků a nebo o něco obtížněji propojovat. Kdepak špendlíkem kamaráde Gravírovaná drážka je tak na vlákno optického kabelu pro lepení, aby se nezneprůchodnila a následně 0,2mm drát. Ale moc si s tím nehraj. Pásy jsou na efektní podívanou - ne na hru
Tu tvoji "čtyřku" moc komentovat nebudu - nezlob se, musel bych ruku v ruce s Tvojí chválou hanit MOD......to stačí
Pssst: Na Panthera jsou ty pásy ještě větší maso  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Č.

|
Zaslal: 23.10.2006 21:50 po Předmět: |
|
|
S tím Pantherem mě trochu děsíš Bernie!
Nicméně můj GPM Panther bude něco ve stylu tvého Shallow grave a tudíž naproto bez pásů A zbyde mi něco na Bergpanthera
Hm, cha, chá, teď vás vyděsím představou svého Bernieramatu. Celé se to bude jmenovat Berlin bleibt deutsch! kterýžto nápis jsem viděl na nějaké fotografii z Berlína 1945! Toto dioráma bude představovat zdecimované a zpráskané Fricky sedící v naprostém kýblu u roztřískaného Pantherturmu somewhere in Berlin streets!
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kovák
|
Zaslal: 24.10.2006 21:18 út Předmět: |
|
|
Možná hloupí dotaz ale nedá mi to: jak mohl jít ten dekl (pokud byl položenej Na! korpusu a částečně vloženej) otevřít, jak na to tak koukám hlava mi to nebere, neměla bejt osa pantu kapánek níž,,,někde pod okrajem deklu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joxi

|
Zaslal: 24.10.2006 21:53 út Předmět: |
|
|
kovák napsal: |
neměla bejt osa pantu kapánek níž,,,někde pod okrajem deklu |
Hotový Bystrozraký . Myslím, že toho si asi nikdo jiný stejně nevšimnul...
Možná to berniemu jen zkresluje ta fotka. Každopádně by to mělo vypadat asi takhle http://www.tanxheaven.com/dmk/Brummbar/Brummbar-02.jpg
Ale je fakt, že na celkovém pěkném dojmu to neubere ani ň  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

|
Zaslal: 25.10.2006 6:42 st Předmět: |
|
|
kovák napsal: |
jak na to tak koukám hlava mi to nebere, neměla bejt osa pantu kapánek níž,,,někde pod okrajem deklu |
To je v pořádku - vidíš VELMI DOBŘE, jak jsem napsal tady
http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=993
byla to jen otázka volby
otevřený /volný/ pant
těsný pant s opravou chyby dole - tak to mám
těsný pant s opravou chyby nahoře
Pro dodržení efektu neviditelnosti chyby jsem zvolil tuto cestu, která po opravě nejlépe koresponduje s okolní ilustrací
Pokud bude zájem, připravím v průběhu stavby i další "škeblolamy"  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

|
Zaslal: 30.10.2006 7:40 po Předmět: |
|
|
Někdy ani "loupačka" není úspěšná, takže hlaveň je přepracovaná z cigaretového papírku Vážky
|
 |
old_Mr_Grim Moderátor

Založen: 7.2.2006 Příspěvky: 882 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: 30.10.2006 10:08 po Předmět: |
|
|
tohle je ovšem masakr
kua proč tu neni žádný smajlík pro obrovskou závist???  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Č.

|
Zaslal: 30.10.2006 11:03 po Předmět: |
|
|
Tak to je krása! Člověk když ví, jak je to MGčko ve vyšmikávance mrňavý a pak vidí tohle...
Nepochybuju o tom, že Bernie udělal i střeva kulometu a že to i střílí. Ono to sice vůbec není vidět, ale Bernie ví, že to tam je  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

|
Zaslal: 31.10.2006 7:35 út Předmět: |
|
|
Ten MG-34 je asi nejjednodušším doplňkem /několik vrstev netvarovaného papíru, stočená hlaveň a její ústí/
Toto už je jiná káva /ještě nějaká kosmetika v retuši, ale za večer se to dá sfouknout bez problémů/
|
 |
bernie Administrátor

|
Zaslal: 3.11.2006 7:40 pá Předmět: |
|
|
Pictogram ve šmikajdě se štětečkem drze nabádá k barvení z rubu, ale kdo si má hrát s těma hektarama, aniž by to nepokroutkovatělo
|
 |
bernie Administrátor

|
Zaslal: 16.11.2006 7:46 čt Předmět: |
|
|
barevných papírků za šmikajdu? - výsledek výhodné směny, ale do tří kil by ses měl vejít /s doplňkama už je to horší - laserové pásy/
úsilí při stavbě - prakticky bez námahy, je to relax
|
 |
|