|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
praguemodels

|
Zaslal: 1.1.2012 20:04 ne Předmět: Rozhledna Hýlačka / Milan Bartoš / 1:120 |
|
|
Přátelé a obdivovatelé rozhleden,
rozhledna Hýlačka lehla díky zábavní pyrotechnice popelem. Město Tábor je mým druhým rodným městem a proto mi tato situace není lhostejná a zítra ve spolupráci s KČT a Městem Tábor bych rád zahájil kroky k jejímu opětovnému znovuzrození.
Proto vytahuji ze svého archivu nedopracovaný model a zahajuji práce na dokončení a mimořádném vydání společně se sbírkou pro obnovu pokud tak bude rozhodnuto (a já doufám, že bude). Věřím, že i ve zdejších vodách je dost těch, kterým tato událost nezůstane lhostejná a pokud jsou tací kteří se chtějí zapojit aktivně prosím pište na info@praguemodels.cz
Diky a všem přeji krásny a hodně zaherkulesovaný rok 2012 _________________ ".....Za dnesnich dnu nikdo nepocal nic velkeho, je na nas abychom dali priklad toho......" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Bitter
|
Zaslal: 1.1.2012 21:13 ne Předmět: |
|
|
V Táboře jsem se učil a rozhlednu jsme párkrát navštívili.
Škoda, že to takhle dopadlo
Pokud bude nějaká akce, rád něco přidám  _________________ Čum sem, čum tam. Já taky čumím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Luisa

|
Zaslal: 2.1.2012 10:48 po Předmět: |
|
|
Určitě se připojím s jakoukoliv pomocí.
Snad se podaří obnovit.
Typovala bych to na rachejtle nebo lampionky přání. To je taky pěkné svinstvo _________________ Rozdejte růže, ty růže které denně hlídáte před vraty svého domu, aby je někdo neukradl.
Osvoboďte se, neboť sami jste se uvěznili |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JanO
|
Zaslal: 2.1.2012 15:47 po Předmět: |
|
|
Podpořit obnovu rozhledny modelem považuji za dobrý nápad a rád se připojím .
Co se musí stát, aby bylo dokončeno krematorium v Pardubicích ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miloš D.

|
Zaslal: 2.1.2012 21:54 po Předmět: |
|
|
Vzhledem ke včerejšímu zániku Hýlačky, kdy Praguemodels oznámil vytvoření modelu na podporu obnovy rozhledny, jsem byl požádán, abych informoval o projektu, který běží již nějaký čas bez jakékoliv souvislosti s rozpracovaným modelem Praguemodelse.
Od konce října 2011 ve spolupráci s Klubem českých turistů Tábor vzniká model Hýlačky. Vydání modelu bylo předběžně plánováno na jaro 2012, pokud se vše naplánované bude dařit.
Model Hýlačky je již hotový, je vytvořen v měřítku 1:120 a autorem modelu je Milan Bartoš. V současné době se pracuje na obálce. Když se zde na fóru objevila informace o záměru podpoření obnovy rozhledny formou modelu, byl Praguemodels informován, že již jeden model Hýlačky existuje a v jaké fázi se celý projekt nachází. Po domluvě došlo k dohodě, že Praguemodels svůj rozpracovaný model nebude dokončovat a umožní dokončení projektu již hotového modelu Hýlačky, jelikož se nachází v hodně pokročilé fázi. Aby později, až by se na veřejnosti objevil model Hýlačky jiného tvůrce, nedocházelo k jakýmkoliv spekulacím, je součástí dohody, že zde na DF bude zveřejněna informace o připravovaném modelu Hýlačky od Milana Bartoše.
Tímto všichni, kteří na projektu modelu Hýlačky od Milana pracují, děkují Praguemodelsovi za jeho pochopení, vstřícnost a serióznost.
Se stejnou myšlenkou, pro podporu obnovy rozhledny formou modelu, se od chvíle, kdy 1. 1. 2012 (ve 12.00 h.) v rádiu byla uveřejněna informace o zániku Hýlačky, zabývá projekt modelu rozhledny od Milana a veřejnost bude zde na DF informována, jak se věci mají.
Pro všechny případné zájemce o chystaný model a podpoření obnovy předlohy formou modelu malá ukázka, na co se mohou těšit:
 _________________ Aktuálně: Lokomotiva 422.002
Hotovo:Zvonice - Lipník, Parní lokomotiva 423.001 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JanO
|
Zaslal: 3.1.2012 9:18 út Předmět: |
|
|
Aby Praguemodelsova práce nepřišla nazmar, tak mu doporučuji obrátit pozornost více na východ - k Rozálce u Žamberka . Vznikla by tak pěkná trojice (skoro) stejných rozhleden, ale každá od jiného autora . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pavel Pejša
|
Zaslal: 3.1.2012 11:14 út Předmět: |
|
|
Jelikož mám na Hýlačku nádherné vzpomínky a je mojí srdeční záležitostí, doufám, že brzy vyjde a budu si ji moci koupit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomáš B. Moderátor

Založen: 30.4.2006 Příspěvky: 1443 Bydliště: Moravskoslezský kraj
|
Zaslal: 4.1.2012 18:40 st Předmět: |
|
|
Teď byla v Odpoledních televizních novinách reportáž o požáru Hýlačky. Klub českcýh turistů chystá sbírku na novou rozhlednu a mluví se o tom, že by se mohla postavit původní verze s šindelovou krytinou. Nestálo by za to předělat těch pár dílů na modelu? Mi připadá pěknější, než ta co shořela a co je v současné době na modelu. _________________ Kvalitní doutníky nevyrábí v Havaně, ani v Maranellu, ale u Forum Teamu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mikuláš

|
Zaslal: 4.1.2012 18:45 st Předmět: |
|
|
Případně by mohly být součástí modelu obě provedení. _________________ Význam zkratky ČD? Čekej dobrodružství! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knox Moderátor

|
Zaslal: 7.1.2012 15:57 so Předmět: |
|
|
Hezký den.
Jak již psal Miloš D. nějaký čas se pracovalo na modelu dnes už bohužel neexistující rozhledny Hýlačka, která shořela na začátku tohoto roku.
Pro Vás přináším aspoň fotky dokončeného betatestu. Narozdíl od skutečného měřítka určeného pro vydání (1: 120), jsem ji stavěl pro sebe v měřítku 1: 150. Stavba je to velmi příjená a pohodová a s trochou trpělivosti ji zvládnou i začátečníci. Model si lze postavit ve dvou variantách (v jednoduché verzi je jen základní model a základní schodiště) a detailější verzi (obsahuje okenní rámy plastické schody a tašky zvané hřebenáče, co se lepí podél střech) dále pak lavičky a zábradlí.
Moje rozhledna je určena ještě k dalšímu modelářskému vývoji, proto jsem ji nepřilepoval k základnímu dílu.
 _________________ Mám praguelsův syndrom
Protože: Dobře slepený model, chce svůj čas....
...A jsem proti všemu, co je proti něčemu..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka

|
Zaslal: 11.8.2016 9:00 čt Předmět: |
|
|
Tomáš B. napsal: |
Teď byla v Odpoledních televizních novinách reportáž o požáru Hýlačky. Klub českcýh turistů chystá sbírku na novou rozhlednu a mluví se o tom, že by se mohla postavit původní verze s šindelovou krytinou. Nestálo by za to předělat těch pár dílů na modelu? Mi připadá pěknější, než ta co shořela a co je v současné době na modelu. |
Náhodou jsem teď narazil na toto téma o Hýlačce.
Pro ty, kdo to neví, byla rozhledna opravdu obnovena ale bohužel ne v původní podobě. Postavili tam modernu imitující tvar původní rozhledny. Podle mne to je podvod na ty, kteří přispěli na obnovu rozhledny p požáru. Kdyby tušili, co opravdu postaví, tak by asi přispělo mnohem méně lidí ...
http://www.kct-tabor.cz/cesky/index.htm _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|